понеделник, 1 юли 2013 г.

Солен кекс с тиквички


И с това почерпих в офиса.


Продукти:


3 яйца
2 малки тиквички
100 гр сирене
100 гр заквасена сметана
100 мл растително олио
200 гр брашно
1 п бакпулвер
1/2 глава лук
няколко маслини-нарязани
сол, пипер
маснина и брашно за набрашняване на формата за печене


Настържете тиквичките на едрото ренде. Нарежете на ситно лука.
Разбъркайте яйцата , заквасената сметана и олиото , до хомогенна смес. Прибавете брашното, бакпулвера и подправките.
След това прибавете тиквичките, лука и сиренето. Рабъркайте добре да се рапределят продуктите.
Намажете и набрашнете формата за печене. Печете около 50 минути в предварително загрята фурна на 175 градуса.
Проверете с клечка дали е готов кекса ви. След като го извадите от фурната оставете в тавата за около 10 минути, след това може да го изкарате.

7 коментара:

  1. Живе, само мога да съжалявам, че не съм в твоя офис...

    ОтговорИзтриване
  2. Много сочен ти е станал кекса,Живе!Зарадвала си колегите със сигурност!Хубав юли пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  3. Бих искала да съм ти колежка, Живе! Неустоим е!

    ОтговорИзтриване
  4. Поредното интересно тестено предложение с тиквички! Изглежда много апетитен и сочен!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Живе, подобен правеше мама навремето и мнооого го харесвах.
    А сега не мога да кажа, че колежките ми са като теб и това не е кой знае колко приятно;)Поздравления за теб!

    ОтговорИзтриване
  6. ⊱✿✿°
    Olá, amiga!
    ·.¸.•♪♪

    Passei para apreciar suas receitas.
    Maravilhosas e muito nutritivas... amei seu blog.

    Boa semana·..¸彡
    cheia de paz e realizações.
    ♪♫° Beijinhos·..°♡♡
    °❤❤ Brasil✿✿·..

    ОтговорИзтриване