неделя, 28 юли 2013 г.

Кулуракя (Κουλουράκια) с Червено Вино и Сусам



И да продължа с рецептите,че с ремонта който правихме, курса който започнах, за блога време не остана....През седмицата времето е кът и не стига,през почивните дни кое по-напред?Днес съм сама в къщи и ще напиша някоя и друга рецепта която направих.И тези колураки бяха за колегите.



Рецептата е на Μαρία Παπαλοïζου, представена от Aθηνά Λοϊζίδου.А курабийкете видах при Марийчето с вкусните рецепти-

http://www.mycookingbookblog.com/


Необходими продукти за 26-27 бр.:

135 гр. захар
330 гр. брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
1/4 чаена лъжица карамфил (подправка) на прах
1 чаена лъжица канела
60 мл. червено вино
60 мл. маслиново олио
100 гр. масло
80-100 гр. сусам за овалване

Всички продукти (без сусама) се смесват в купата на миксера. Добре е да смесите сухите съставки заедно преди да добавите останалите продукти. Това ще улесни хомогенизирането им. Разбъркайте всичко докато се получи тесто.
Тестото става меко и много приятно за работа. От него се оформят топчета – всяко около 25 гр. (като голям орех). Овалват се в сусам и се нареждат на разстояние, в тава застлана с хартия за печене.



Печете на 170 градуса за около 30 минути.
Когато се извадят от фурната се оставят в тавата да се охладят, след което се прехвърлят в метална кутия или нещо друго подходящо за съхранението им.



Няма коментари:

Публикуване на коментар