събота, 24 август 2013 г.

Сушени чери доматчета



Тази година майка ми посади и чери доматчета-дадени от една колежка-/благодаря ти, Кате!/но не беше възхитена от тях.Тя си харесва големите розови домати и това си е.Затова пък ние с Боби ги обрахме и направихме сушени доматчета в зехтин.



Гледам народа ползва такива и си казах,защо и аз да не ползвам.Опитах от тавата изпечени-харесаха ми.




Продукти:
чери доматчета
зехтин
подправки


В тава ,покрита с хартия наредих разполовените доматчета,поръсих с мазнина,сол,леко и захар,розмарин,риган и скалидки чесън между тях.

Пекох на средна фурна около час и след това изключих фурната и оставих цяла нощ да се сушат ,докато изстинат напълно.



Може да се ползват и при готвене и тестени изделия.



Сложих в буркан/една тавичка пълни 1 буркан/ и залях със зехтин.Съхранявам в хладилник.



5 коментара:

  1. Много са вкусни и сушени, и преснички!

    ОтговорИзтриване
  2. Със сигурност ще се получат чудесно, Живе! Пък и щом са домашни, грешка няма.
    Хубав ден! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Живе, чудесни са станали :)
    Хубава събота!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря-за първи път правя,но няма да е последен.
    Хубава нова седмица на вас!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно даже си ги направила,Живе,със сигурност са по-вкусни и ароматни от купешките!Хубава нова седмица ти пожелавам най-сърдечно!

    ОтговорИзтриване