неделя, 1 септември 2013 г.

Лютеница с камби


Тази лютеница я правя за втори път.Понякога я ползвам като подправка към ястията,които правя.Рецептата е на Пепи,за което и благодаря!

Лютеница с камби

10 кг камби
2 кг. моркови
5 кг. домати

Почистените и нарязани на едри парчета камби ги пасирам в блендера.Същото правя и с морковите.
Доматите на сок - както се прави с машинка - без семки и люспи. (или с пасатор, но се прецежда после)

Всичко се изварява по възможност в широка тава - така става по-бързо изваряването, докато се сгъсти, бъркайки непрекъснато, докато лъжицата започва да оставя следи в сместа.
Олио, захар и сол на вкус - това количество пое около 200 мл олио, сол и захар - на пробване, но трябва да се остави добре да се охлади изваденото за пробва, че като е топло лъже вкуса - ориентировъчно захарта е двойно повече от солта.
Подправки - на вкус, ние слагаме по малко кимион, добре се връзва с *гарнитурата* .
Люспите на камбите са много тънки и фино смлени не се усещат.Аз сложих и магданоз .
Насипва се в бурканчета и стерилизира 15 мин.


Източник-http://pep-4o.blogspot.com/

2 коментара:

  1. Бих дръпнала едно бурканче, дори и с риск да ме забележиш:) Страхотна е! Прекрасен септември, Живе!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря,Катюшка...Слънчев септември и на теб!

    ОтговорИзтриване