неделя, 8 септември 2013 г.

Питки с пълнозърнесто брашно






Продукти за 6 питки

130 гр.бяло брашно
250 гр. многозърнесто брашно
1 ч.л. сол
1 пак.суха мая-7гр.
110 мл.хладко мляко
110 мл.хладка вода
1 с.л. масло
макови или сусамови семена

Приготвяне


Смесете всички продукти,без семената и маслото омесете гладко тесто.Намазнете с малко олио и оставете да втаса до удвояване на обема.Омесете тестото отново и разделете на 6 равни парчета.Оформете топки от тях,намажете ги с масло и поръсете със семената.
Оставете да втасат отново.Печете на 200C около 20 мин.Охладете върху решетка.









Вкусни и здравословни питки....




Пожелавам ви още едина прекрасна вечер!










3 коментара:

  1. Живе,много са апетитни!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,прекрасни рецепти имате.Ще ги пробвам с удоволствие.Само да попитам,виждам,че в рецептите с пълнозърнесто брашно слагате по-голямо количество мая.Не съм наясно,аз правя хляб но слагам необходимото количество за бяло брашно ,не че не стават вкусни ,но ми направи впечатлиние .Може би защото черното брашно е по -тежко и за да бухнат се слага повече мая.Ако имате наблюдения моля драснете два реда.Благодаря Ви предварително.Хубав ден.

    ОтговорИзтриване