Банички,които като идея видях при Пепи и ги направих.След това реших да направя и в хартиени форми и сгреших,защото почти не се отлепваха от хартията.
Така ,че от Джъмбо няма да си купувам хартийки вече...
Първите банички с чери ги направих в тефлонови формички и нямаше никакъв проблем с изваждането.
Ето и рецептата:
1 пакет фини кори за баница
4 яйца
300бяло саламурено сирене
70-80 мл. олио
1 бакпулвер (10 гр.)
2-3 с.л. брашно
150 мл. прясно мляко
масло за намазване на формите и галета за поръсване, ако са метални.
Приготвяне:
Яйцата се разбиват с вилица, прибавя се олиото и прясното мляко .Прибавя се едро натрошеното сирене, брашното и бакпулвера и обърква.
Корите се поставят на дъска за рязане и режат напречно през 1.5-2 см.
Всяко нарязано парче се взема с ръка и разтръсква - за да се развият и разделят корите. Прибавят се към сместа с яйце и сирене и обърква внимателно, за да не стане на каша .
Формите се намазват с масло - дори да са силиконови, маслото освен аромат прави на "баничките" и приятна хрупкава коричка. Ако са от фолио и силиконови - достатъчно е само намасляването им; ако са метални - поръсват се и с галета, за да могат да се отлепят лесно.
Сипва се от сместа - до 2/3 от височината им.
Аз ги понапълних,но не излезнаха от формите при печенето.Забучих и по едно чери за разкош.
Напълних и две алуминиви формички от тази доза.
Пекат се в предварително загрята на 200* фурна за около 30 мин.
Изваждат се веднага от формите и се охлаждат на решетка (за да не се овлажнят, ако се оставят вътре във формата).
А с хартиите напълних 24 формички-станаха по-мънички,защото не ги пълних до горе.
Без да искам съм снимапа и на Ръсти бисквитката,която получава след разходка /горе в дясно на снимката/...
Хубава неделна вечер от мен!
Направих тези мини банички и останах много доволна,благодаря за идеята и рецептата...
ОтговорИзтриванеистината е в силиконовите форми за мъфини :)
ОтговорИзтриване