Ето и самата рецепта,която не съм променила с нищо.
Продукти
3 яйца
1 ч.л. сол
400 мл. кисело мляко
½ ч.л. сода бикарбонат
½ ч.ч. мазнина (олио и разтопено масло 1:1)
300 гр. сирене
брашно за средно меко тесто (около 700 гр.)
1 бакпулвер
отделно, за пържене
около половин литър олио
Приготвяне
В голяма купа разбийте яйцата със солта.
Отделно разбийте киселото мляко със содата и го добавете към яйцата.
Пресейте брашното с бакпулвера и добавете половината, в яйчната смес. Разбъркайте добре и добавете мазнината на тънка струя. Доомесете тестото с останалото брашно, като малко преди края добавете натрошеното сирене.
Нека сиренето не е много ситно натрошено, защото докато доомесвате тестото, а и при разточването му, ще се смачка допълнително и няма да се усеща!
Оставете тестото да си почине 30 минути, след което го разточете върху набрашнена повърхност, на кора с дебелина 1 пръст.
Нарежете на желани форми и едва тогава сложете да се загрява дълбок тиган с олио, на среден огън.
След като мазнината се загрее добре, изпържете бухтите до златист загар от двете страни.
Отцедете от излишната мазнина върху домакинска хартия.
В бухтичките се образуват празни кухини,които може да напълните с каквото си пожелаете.
Живе, и аз съм хвърлила око на тези бухти!
ОтговорИзтриванеТвоите са много апетитни!
Хубава неделя!
Благодаря за доверието, Живе!
ОтговорИзтриванеНаистина дозата е за голямо семейство :) От същото тесто, но без сирене в него, можеш да завиеш и пирожки, в които да експериментираш с пълнежа. Тестото е подходящо и за печене.
Поздрави и прегръдки, мила!