Мотаеха се сини сливи ,колкото за този сладкиш и си бях наумила ,че ще ги използвам за него.Така и стана...Децата пак ми бяха на гости и нямаше как да не направя нещо сладичко-а те така да си обичат да си го хапват...
Продукти:
За топинга:
50 г краве масло
1/4 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. овесени ядки
1/4 ч.ч. ядки по избор, нарязани
1/4 ч.л. канела
щипка сол
За кейка:
60 г краве масло
60 г маргарин
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
1 ч.ч. захар
4 големи яйца
1 ч.ч. заквасена сметана
300 г почистени и нарязани сини сливи
ванилия
За топинга:
Смесваме всички продукти в купа и разбърквам докато се получат едри трохи. Оставяме настрана.
За кейка:
Загряваме фурната на 180 градуса.
Подготвяме форма за печене, намазваме обилно с масло и посипваме с канела или какао, предпочитам пред брашно.
Пресяваме брашното, содата, бакпулвера и канелата.
Разбиваме маслото и маргарина и добавяме захарта, бием докато захарта се стопи.
Добавяме яйцата едно по едно и бием за кратко.
Следва сметаната и ванилията.
После е брашното, като го сипваме на няколко пъти и бъркаме с бъркалка за кратко.
Последни са плодовете, обърнете един-два пъти сместа, не прекалявайте.
Изсипваме във формата.
Посипваме с топинга и с шпатула изравняваме сместа по ръбовете.
Печем 50-60 минути.
Сладкиш,който заслужава да бъде направен и споделен с любими хора....
Източник-http://casaperfetta-bread-pasta.blogspot.com/-Павлинче,отново благодаря!
Това е най-сладкото - споделянето на храната. :)
ОтговорИзтриванеЧуден е, Живе, вкус и аромат, съчетани в едно.
Поздрави и лека вечер!
Чудесен е станал! Браво!
ОтговорИзтриванеЛеле, каква красота! Децата сигурно много са се израдвали:)
ОтговорИзтриванеА Линчето е върха на такива сладкишчета!
Целувки Живе*)
Ммм, Живе, задели ли и за мен едно парченце? Сливите са един от любимите ми плодове за сладкиши.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Живе, определено сливите в сладкиши ще ми станат любима комбинация:) Тази красота тук не е за изпускане, записвам за проба, разкошен е! Поздрави!
ОтговорИзтриванеУникален е,Живе и с този хрупкав топинг-съвършен!!Прегръдка и слънчева сряда!
ОтговорИзтриване