вторник, 3 декември 2013 г.

Реване

Следващата рецепта от сладкарския курс е за реване.Направено пак от пандишпаново тесто и сиропирано със  средно гъст  захарен сироп.

Продукти

за блата
яйца-6 бр.
захар-150гр.
брашно 180гр

сироп
захар 650гр.
вода 700
есенция-1

крем
сметана -200гр.

Приготвяне:
Най-напред сваряваме сиропа и го оставяме да се охлади.Разбиваме отделно белтъците и жълтъците,смесваме ги и по малко прибавяме брашното.Сипваме в правоъгълна тавичка-20/30 ,като дебелината на блата е 3-4 см. и заравняваме от горе.

Изпичме в загрята фурна на 180 градуса за 25/30 минути.Първите 10 минути фурната не се отваря.
Когато блата се изпече го оставяме да се охлади.Нарязваме на триъгълници и сиропираме.

По стандарт розичката от сметана се слага точно в този ъгъл.

Оставя се няколко часа да престои и се сервира.

3 коментара:

  1. У дома има един влюбен в реването и дори най-несполучливото, би му харесало. ;)
    Твоето обаче е от майсторски клас. Поздравления, Живе!

    ОтговорИзтриване