вторник, 3 декември 2013 г.

Тиквени сладки с крем-предколедно...



Имах печена тиква в хладилника и тъкмо се чудех дали да я хапна и видях вкусните сладки при Бети.Само се прибрах и започнах бъркането.Е сега вече Коледния дух се появи в пекарната на петият етаж...



Някои покрих с шоколадова глазура.

Много са мекички,ароматни и приличат по вкус на меденки.Ето как ги направих аз:


Продукти:

за бисквитите 
 125 гр разтопено масло
1 ч.ч.  кафява захар
големи яйца, на стайна температура, леко разбити
2 ч.ч. печена тиква, смачкана или пасирана на  пюре
1 супена лъжица смес от  подправки за тиквен пай-(канела, индийско орехче,   кардамом, карамфил, анасон)                
 1 1/2 чаени лъжички  екстракт от ванилия
1 1/2чаена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжичка сода за хляб
2 щипки сол
 2 чаши брашно-може и още малко ако има нужда.

За пълнежа:


90 гр сирене крема

1-2 с.л. мед
90 гр. меко масло

Приготвяне


Загрейте фурната до 180 С. Покрийте   с  хартия за печене тавата от печката. 
 В голяма купа, разбийте заедно разтопеното масло и кафява захар, до гладка смес.Добавете пюрето от тиква, яйцата, подправките , бакпулвера, содата и 3/4 чаена лъжичка сол.Разбийте отново. С помощта на силиконова шпатула, бъркайки добавете брашното.


Пробвах с лъжица за сладолед както спомена Бети,но не ми се получи и ги направих с лъжица.Загребвам от смест и с пръст избутвам върху хартията топче,като леко оформям.

 Печете докато тестото стане леко пружиниращо- около 10 /15 минути. 

Прехвърлете да се охладят на решетка.

С миксер  разбийте  крем сиренето и маслото до гладка смес.Добавете останалите продукти и разбийте до еднороден, пухкав крем.Шприцовайте или намажете гладката страна на една бисквита и залепете с друга.

Поръсете с пудра захар.


Поставете в добре затваряща се кутия и приберете в хладилника. Преди ядене оставете за час на стайна температура.


Всякак са вкусни.Дори и така.



Хубава вечер от мен!

9 коментара:

  1. Лелеее, каква фантазия! Ще пална колата и право у вас! Много ароматни! Аз днес правих тиквени хлебчета! Целувам те Zw*)

    ОтговорИзтриване
  2. МММ, Живе, да си оближеш пръстите. Много готини сладки;)

    ОтговорИзтриване
  3. Готини,лесни и мнооого вкусни...
    Прегръщам ви момичетаааа...

    ОтговорИзтриване
  4. °º✿♫
    °º✿
    º° ✿✿ ♫° ·.Passei para uma visita.

    Essa receita é uma doçura!!!
    Mistura maravilhosa: canela, cardamomo, noz moscada, cravo e anis, além da deliciosa textura da abóbora.
    É tudo de bom!!!!

    Boa Noite!!!!
    Um ótimo amanhã!!!
    Beijinhos do Brasil.
    ¸.•°♪♬♫º°

    ОтговорИзтриване
  5. Пекарната на петият етаж... как хубаво звучи! Чудесни са, Живе и настроението вече се усеща, толкова празнично и уютно!

    ОтговорИзтриване
  6. Хубави почивни дни на всички!

    ОтговорИзтриване
  7. Трепач са сладките,Живе и с това кремче-страхооотни!С пожелание за прекрасен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотна рецепта- ще ги пробвам при първа възможност!
    Всичко най-добро!

    ОтговорИзтриване
  9. Много ми харесаха, толкова апетитно изглеждат и с това кремче супер :) Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване