Имах печена тиква в хладилника и тъкмо се чудех дали да я хапна и видях вкусните сладки при Бети.Само се прибрах и започнах бъркането.Е сега вече Коледния дух се появи в пекарната на петият етаж...
Някои покрих с шоколадова глазура.
Много са мекички,ароматни и приличат по вкус на меденки.Ето как ги направих аз:
Продукти:
за бисквитите
125 гр разтопено масло
1 ч.ч. кафява захар
3 големи яйца, на стайна температура, леко разбити
2 ч.ч. печена тиква, смачкана или пасирана на пюре
1 супена лъжица смес от подправки за тиквен пай-(канела, индийско орехче, кардамом, карамфил, анасон)
1 1/2 чаени лъжички екстракт от ванилия
1 1/2чаена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжичка сода за хляб
2 щипки сол
2 чаши брашно-може и още малко ако има нужда.
За пълнежа:
90 гр сирене крема
1-2 с.л. мед
90 гр. меко масло
Приготвяне
Загрейте фурната до 180 С. Покрийте с хартия за печене тавата от печката.
В голяма купа, разбийте заедно разтопеното масло и кафява захар, до гладка смес.Добавете пюрето от тиква, яйцата, подправките , бакпулвера, содата и 3/4 чаена лъжичка сол.Разбийте отново. С помощта на силиконова шпатула, бъркайки добавете брашното.
Пробвах с лъжица за сладолед както спомена Бети,но не ми се получи и ги направих с лъжица.Загребвам от смест и с пръст избутвам върху хартията топче,като леко оформям.
Печете докато тестото стане леко пружиниращо- около 10 /15 минути.
Прехвърлете да се охладят на решетка.
С миксер разбийте крем сиренето и маслото до гладка смес.Добавете останалите продукти и разбийте до еднороден, пухкав крем.Шприцовайте или намажете гладката страна на една бисквита и залепете с друга.
Поръсете с пудра захар.
Поставете в добре затваряща се кутия и приберете в хладилника. Преди ядене оставете за час на стайна температура.
Всякак са вкусни.Дори и така.
Хубава вечер от мен!
Лелеее, каква фантазия! Ще пална колата и право у вас! Много ароматни! Аз днес правих тиквени хлебчета! Целувам те Zw*)
ОтговорИзтриванеМММ, Живе, да си оближеш пръстите. Много готини сладки;)
ОтговорИзтриванеГотини,лесни и мнооого вкусни...
ОтговорИзтриванеПрегръщам ви момичетаааа...
°º✿♫
ОтговорИзтриване°º✿
º° ✿✿ ♫° ·.Passei para uma visita.
Essa receita é uma doçura!!!
Mistura maravilhosa: canela, cardamomo, noz moscada, cravo e anis, além da deliciosa textura da abóbora.
É tudo de bom!!!!
Boa Noite!!!!
Um ótimo amanhã!!!
Beijinhos do Brasil.
¸.•°♪♬♫º°
Пекарната на петият етаж... как хубаво звучи! Чудесни са, Живе и настроението вече се усеща, толкова празнично и уютно!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни на всички!
ОтговорИзтриванеТрепач са сладките,Живе и с това кремче-страхооотни!С пожелание за прекрасен уикенд!
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта- ще ги пробвам при първа възможност!
ОтговорИзтриванеВсичко най-добро!
Много ми харесаха, толкова апетитно изглеждат и с това кремче супер :) Поздрави и усмихнат ден!
ОтговорИзтриване