Обичам тиква под всякъква форма.Печена най-ми харесва.И след като ми остана от нея направих тези симпатични ролки с многолистно тесто.Почерпих в офиса и колегите както винаги харесаха направеното от мен.Стават бързо и се получават едни вкусни и сочни десертчета.
Рецептата е за един лист кора,но понеже тук са по два в пакет,дозата за пълнежа е удвоена при мен.Ето как е дадена:
Продукти:
1 лист многолистно тесто
200-300гр. тиква
1 портокал-кора от 1 лимон
1 пръчка канела
50гр. кафява захар
50гр. стафиди
1ч.л. канела на прах
2 ч.л. царевично нишесте
50гр. натрошени орехи
малко масло за тавата
за поръсване
5-6 с.л. сок от портокал
пудра захар
Приготвяне
Изчистената тиква се нарязва на парчета ис малко водасе слага на огъня ,за да се свари.Прибавят се захарта,стафидите,кората от лимон,канелата на пръчка..Покрийте с капак и варете около 20 мшнути.Проверявайте с вилица дали е готова.Гогата сесвари,махнете канелената пръчка и намачкайте. на каша и прибавете канелата на прах,орехите и разбъркайте.оставете настраа да се охлади.
Кората тесто сложете върху набрашнен плот и леко поръсете с брашно отгоре.С точилка изтънете ,но не на много тънко кората
и изсипете плънката.
Оставете по 2 см от краищата.навийте на руло и нарежете на ленти от към широката страна -10 ролки по 4см..
Подредетенарязаните парчета в добре намазан тава илипокрита с хартия с отрязаната страна нагоре.
Пече се на 180 градуса до зачервяване.При многолистното тесто фурната трябва да е загрята и първите 15 минути фурната не се отваря.
Изваждат се и се оставят да се охладят.
В малка купичка слагаме сока и пудра захар толкова колкото искаме-да стане гъста глазура.С нея поливаме ролките отгоре.
Насладете се на тези тиквени ролки....
Честито Рождество Христово,Живе !
ОтговорИзтриванеДа бъде благословен домът ви!
Да има здраве,благополучие,разбирателство,обич и доброта!
Сладките са страхотни,ароматни,със сочна плънка,а пък хрупкавки!
Весело посрещане на новата година!
Живе, Честита Коледа и весела Нова года!
ОтговорИзтриванеПожелавам много щастие и здраве на теб и цялото ти семейство.
Много апетитни рулца. Ще се възползвам от рецептата.