Продукти:
яйца-4бр.
захар-100гр.
брашно-100гр.
на 1 яйце-5мл.вода
За сиропа-средно гъст:
захар-100гр
вода-100гр-
есенция -1бр.
За крема-комбиниран:
сладкарска сметана-500гр.
инстатен крем/без варене/-100гр.
вода -250гр.
конфитюр-150гр
тук течностите се мерят в грамове
запаниране-50гр.кокос или крокант
за глазурата-кристал глазура-50гр.
плодове 150гр-може и от сладко
Приготвяне:
Първо се прави сиропа-ври 10 минути и се охлажда.
За крема-разбива се инстантния крем с водата,постепенно се сипва сметаната и разбиването продължава до получаването на връхчета.
Изпича се платката както в предишната рецепта.Охладената добуш платка се обръща с лице нагоре,
трампира се/сиропира/равномерно
и се зафилва с 1/3 от крема.
Дебелината на крема трябва да е колкото дебелината на платката.
Преди да загънем ,поставяме плодовете или сладкото.
Леко заглаждаме.
Загъваме на не много стегната спирала с ръба отдолу.Загъваме с хартия като бонбон и прибираме в хладилника или във фризера за 30 мин.
Нанасяме крем отгоре и заглаждаме с парче хартия ето по този начин:
Панираме ,като оставяме бяло поле за гарниране.
Гарнираме-с шприц
и плодове-в случая с ананас.
Глазираме с кристал глазура.
Живе, благодаря ти, че споделяш опита си от курса, за мен е много полезно. :) Хубава вечер и да ти е сладко това вкусно рулце! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Гери!
ОтговорИзтриванеПриятен ден на теб!
И аз като Гери, съм ти благодарна за споделените тънкости, термини, похвати и етапни снимки, Живе. Много ценно!
ОтговорИзтриванеА рулото изглежда страхотно - професионално приготвено, а предполагам за финия му и нежен вкус.
Сърдечни поздрави и хубав петък!
Чудно рулце, Живе!
ОтговорИзтриванеМного ефектно руло! И отново ценни съвети!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер, Живе!
Живе, ти вече си професионален сладкар-кулинар! Рулото е фантазия! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЛеле, след още две -три посещения на този курс, ще трябва да ни каниш, Живе!Страхотии правиш! Позрдав и хубава неделя!
ОтговорИзтриванеИ аз съм лелее, браво, Живе! Много се радвам и да знаеш, много е полезно, давай нататък! Всичко е интересно! Поздрави!
ОтговорИзтриванеА,ей това със заглаждането с хартия ми стана интересно и ми е новост,благодаря ти за споделената тънкост,Живе!Чудно руло,а най-много ми харесва,че е сиропирано!
ОтговорИзтриванеС пожелание за успешна нова седмица!
Ще показвам,каквото съм научила.
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица на всички.