четвъртък, 23 януари 2014 г.

Торта с ананас

Торатат я видях при Лора и Стоян,но промених крема.Основата запазих по техния начин-на мен ми допадна.Става бързо и е нещо различно .Колкото и да чуках корфлейкса,не се раздроби и при рязане се поразпадаше.Не се хомонизира с маслото  и шоколада както очаквах.


Продукти за основата:
150гр.корнфлейкс без сол
100гр.бял шоколад
20 грама масло

За крема
250гр.маскарпоне
400гр. заквасена сметана
200гр. течна сметана
 1 желатин
кора от портокал
захар на вкус

Белият шоколад и маслото се разтопяват в микровълновата.Корфлейкса се начупва и към него се прибавя маслената смес.Сместа се разпределя по дъното на форма-26 см покрита с пекарска хартия,заглажда се отгоре и се слага в хладилника.
Желатина се накисва в 50мл. студена вода и се оставя да набъбне и след това леко се затопля в микровълновата.
Заквасената сметана и маскарпонето се разбиват леко,може да се добави и пудра захар .Отделно се разбива течната сметана.Към нея се прибавя желатина и постепенно от другата сметана и настърганата кора от портокал.Крема се излива върху охладения блат и чийзкейка се прибира в хладилника.Като изстине се украсява с парчета ананас.

Освобождава се от ринга  и се реже на парчета.



1 коментар:

  1. Чудесна торта, Живе, обичам ананас -
    много хубава рецепта, изглежда фина, сочна и много ароматна.
    Хубав петък и спокоен уикенд!

    ОтговорИзтриване