вторник, 7 януари 2014 г.

Хумус със сушени домати

E не можах да устоя на тази рецепта,макар за малко да хвръкне част от пръста ми  с пасатора.Не ми върви с този нахут и това си е.Почиствайки ножа от гъстата смес,неволно натиснах копчето и ножа направи разрез върху нокътя ми и под него.Но с бабини илачи вече върви към оздравяване...

Кате,заслужаваше си направата на тази вкусотия-всички я одобриха.Дори и на свеки пратих бурканче-и тя доволна.Благодаря за рецептата!
Тъкмо се чудех тези мои сушени доматчета как да ги употребя...При вен се получи много гъста смес и добавих част от водата на сварения нахут.Този път го сварих в обикновена тенджера с предварително накисване и бързо се свари.
Опитах се да смеля  продуктите  в блендер,но трудно стана,затова ги пасирах.


Продукти:

400 гр. изцеден нахут
2 с.л. тахан
1 к.ч. сушени домати
4 скилидки чесън
1/4 ч.л. червен пипер
1 щипка лют червен пипер
2 с.л. лимонов сок
1 к.ч. зехтин
сол и черен пипер на вкус
лют пипер и две с.л. зехтин за гарниране


След като се смели всичко  до хомогенна смес,може да се залее със зехтин,както Катето е направила.Става като пастет-вкусно и леееко лютичко.


А хлябчето е в следващата публикация-от Зиче разбира се.....

1 коментар:

  1. И аз съм му хвърлила око, но не знам защо още се помотавам. Прекрасно изглежда, Живе! Явно много си бързала да го опиташ, щом не си изключила пасатора преди да посегнеш там, където не трябва. От мен да знаеш: първо дърпаш кабела, после с едно движение развинтваш бъркалката от мотора и накрая се заемаш с почистването й! Пожелавам ти бързо възстановяване, мила!
    Целувки!

    ОтговорИзтриване