сряда, 12 февруари 2014 г.

Канелен сладкиш

Сладкиша беше за колегите на Боби,затова нямам разрез,но каза ,че са го харесали.

Продукти:

500 г брашно
200 мл хладка вода
100 г кафяви стафиди
60 мл олио
1 щипка сол
50 г кафява захар „Мусковадо“
1 пакетче суха мая (7 г)
кората от 1 портокал
брашно за замесване
олио за намазване


за овалване:

80 г кафява захар „Мусковадо“
60 г орехи
1 с. л. канела


В купа се смесват брашното, олиото, водата, захарта, маята, настърганата портокалова кора и солта. Прибавят се стафидите 

и се замесва меко тесто, което се поставя в купа, покрива се с пластик фолио и се оставя да втаса за около 1 час.

Кафявата захар се смесва с канелата и смлените орехите.Готовото тесто се слага на плота, разделя се на малки части, от които се оформят топки. Овалват се в ароматната смес и се поставят в намазнена форма за торта с диаметър 26 сантиметра с дупка по средата.

Отгоре също се мажат с олио. 

Тестото се оставя да втаса 1 час. 

Аз намазах с разтопено масло и малко олио.

След това сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 40 минути или до готовност. След изпичане се обръща.


С дъх на канела....А рецептата е от тук-любимо предаване.

Поздрави на всички!


2 коментара:

  1. От кога ми е в списъка...Чудесен е станал!
    За вкусът нямам съмнение,направо усетих аромата на канела!
    Поздрави,Живе!

    ОтговорИзтриване
  2. Това май е маймунският хляб? :) И аз го имам в плановете, ама кое по-напред, не знам вече и аз... :)
    Много хубаво ти се е получил, Живе, поздрави!

    ОтговорИзтриване