Сладкиша беше за колегите на Боби,затова нямам разрез,но каза ,че са го харесали.
Продукти:
500 г брашно
200 мл хладка вода
100 г кафяви стафиди
60 мл олио
1 щипка сол
50 г кафява захар „Мусковадо“
1 пакетче суха мая (7 г)
кората от 1 портокал
брашно за замесване
олио за намазване
за овалване:
80 г кафява захар „Мусковадо“
60 г орехи
1 с. л. канела
В купа се смесват брашното, олиото, водата, захарта, маята, настърганата портокалова кора и солта. Прибавят се стафидите
и се замесва меко тесто, което се поставя в купа, покрива се с пластик фолио и се оставя да втаса за около 1 час.
Кафявата захар се смесва с канелата и смлените орехите.Готовото тесто се слага на плота, разделя се на малки части, от които се оформят топки. Овалват се в ароматната смес и се поставят в намазнена форма за торта с диаметър 26 сантиметра с дупка по средата.
Отгоре също се мажат с олио.
Тестото се оставя да втаса 1 час.
Аз намазах с разтопено масло и малко олио.
След това сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 40 минути или до готовност. След изпичане се обръща.
С дъх на канела....А рецептата е от тук-любимо предаване.
Поздрави на всички!
От кога ми е в списъка...Чудесен е станал!
ОтговорИзтриванеЗа вкусът нямам съмнение,направо усетих аромата на канела!
Поздрави,Живе!
Това май е маймунският хляб? :) И аз го имам в плановете, ама кое по-напред, не знам вече и аз... :)
ОтговорИзтриванеМного хубаво ти се е получил, Живе, поздрави!