За утрешния празник-нали любовта на мъжа минава през стомаха.Не,че е нещо много специално,но е по-различно.Едва ли следващото печене на картофи ще беде под формата на сърца,така че сега им е времето да ги направя.
Продукти:
1 кг картофи
5-6 с.л. зехтин
1-2 ч.л. сол
прясносмлян черен пипер
розмарин
Приготвяне
Обелете картофите и нарежете на филии и после с формички изрежете сърца.
Сварете в подсолена вода за 3 минети и прецедете.Оставете за изстинат хубаво,за да не се начупят при бъркането в купата.
Смесете в друга купа зехтина,солта,пипера и розмарина и мариновайте сваренете картофи за 5 минути.
Загрейте фурната на 200 градуса .Върху хартия наредете картофите и полейте с маринатата която е останала в купата.
И остатъка от сърцата същомогат да сеизпечат по същия начин.Аз подредих в 2 тавички,които пекох едновременно.
Печете около 40 минути.
За дипа:
3 печени червени чушки
120гр. сирене
2 малки паксимадя -или сухарчета//Жани ги е представила много добре/
сок от половин лимон
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин
малко копър
Всичко се пасира и дипа е готов.
Сервира се с печените картофки.
Източник
Ех, тези сърчица! Много ми харесва дипът, Живе! И у нас е на почит и често си доставяме удоволствие с него. А свекърва ми му казва бърза лютеница ;)))
ОтговорИзтриванеПоздрави и прекрасен ден от мен!
Какъв щастливец само е мъжът ти, ех! Как му угаждаш :)
ОтговорИзтриванеВсичко е чудесно и най важното супер вкусно!
Благодаря за идеята за дипа,
Поздрави и от мен!
Когато имам време и ми се занимава с подобни бъзикни ,ги правя.
ОтговорИзтриванеИрме,Жанче,благодаря ви!