петък, 14 февруари 2014 г.

Дип с чушки и сирене с картофени сърца

За утрешния празник-нали любовта на мъжа минава през стомаха.Не,че е нещо много специално,но е по-различно.Едва ли следващото печене  на картофи ще беде под формата на сърца,така че сега им е времето да ги направя.

Продукти:
1 кг картофи
5-6 с.л. зехтин
1-2 ч.л. сол
прясносмлян черен пипер
розмарин

Приготвяне
Обелете картофите и нарежете на филии и после с формички изрежете сърца.


Сварете в подсолена вода за 3 минети и прецедете.Оставете за изстинат хубаво,за да не се начупят при бъркането в купата.
Смесете в друга купа зехтина,солта,пипера и розмарина и мариновайте сваренете картофи за 5 минути.


Загрейте фурната на 200 градуса .Върху хартия наредете картофите и полейте с маринатата която е останала в купата.



И остатъка от сърцата същомогат да сеизпечат по същия начин.Аз подредих в 2 тавички,които пекох едновременно.


Печете около 40 минути.



За дипа:
3 печени червени чушки
120гр. сирене
2 малки паксимадя  -или сухарчета//Жани ги е представила много добре/
сок от половин лимон
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин
малко копър

Всичко се пасира  и дипа е готов.


Сервира се с печените картофки.
Източник

3 коментара:

  1. Ех, тези сърчица! Много ми харесва дипът, Живе! И у нас е на почит и често си доставяме удоволствие с него. А свекърва ми му казва бърза лютеница ;)))
    Поздрави и прекрасен ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Какъв щастливец само е мъжът ти, ех! Как му угаждаш :)
    Всичко е чудесно и най важното супер вкусно!
    Благодаря за идеята за дипа,
    Поздрави и от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Когато имам време и ми се занимава с подобни бъзикни ,ги правя.
    Ирме,Жанче,благодаря ви!

    ОтговорИзтриване