Белтъчното тесто изработихме по топлия начин.
4 белтъка-загряваме ги на водна баня +150гр. кристална захар до 70 градуса при непреъснато бъркане в идеално чист басан.Избиваме до кремообразна маса на миксер след това до блясък и добавяме пресятата пудра захар ,50 гр. царевичнонишесте.Разбърква се леко с ръка.Тестото се оформя с пош и шприц.След оформяне тестото се изпича на 90 градуса за 1-2 часа.
За кошничките това е начина:
Върху обърнати силиконови форми спираловидно нанасяме от белтъчното тесто.
Хубаво е да са плътни лините-ние се постарахме,ама пак имаше леко разминаване.
След изпичане,освобождаваме от формите.
Когато влагаме друг полуфабрикат/за слепване например/,задължително слагаме слой темпериран шоколад.След като изстинаха кошничките ги намазахме отвътре с него,
защото след това ги напълнихме с малки еклерчета.
Целувките поръсихме с цветна захар.
Страхотна идея!Чудесни са кошничките!браво!
ОтговорИзтриванеСтрахотни са! Браво на вас!
ОтговорИзтриване