Минавам направо към рецептата от ронливо маслено тесто:
В облодънна купа пресяваме 250гр.брашно+100гр.пудра захар.Добавяме 150гр. маргарин добре охладен и нарязан на кубчета+1 ваниля и 1 разбит жълтък.Оформяме на тесто във вид на трохи между пръстите и дланите.Изсипвамена плота и много бързо хомогенизираме.
Охлаждаме в стреч фолио -30 мин.в хладилника.
Разточваме на лист с дебелина 3 мм.
Щамповаме на дребни фигурки.И с ножче отлепяме от хартията.
След това изрязваме ненужното тесто.
Събираме на топка и разточваме отново.
Може да си направите гъбки.Топвате накрайник с какао и натискате върху топче тесто.
Може и по този начин.
И други фигурки.
Изпичаме на 180градуса за 6-8 минути.
Дребните сладки се гарнират с тънък корнет-в повечето случаи не се слепва.
В час по гарниране.
Може да поръсим с цветна захар.
Хубава вечер от мен!
Щом са маслени, значи любими:) Чудесни са станали!
ОтговорИзтриванеИдеални са! Като видях гъбките се сетих че на времето топвахме стъклени епруветки в какаото, за да ги очертаем! :)
ОтговорИзтриванеКолко просто и професионално е всичко!
ОтговорИзтриванеОтново благодаря!
И аз ви благодаря!
ОтговорИзтриванеУха, гъбките са ми любими;)
ОтговорИзтриванеЧестита Баба Марта, Живе! Здраве, късмет, усмивки и много червени и бели вина да се леят!