четвъртък, 27 февруари 2014 г.

Дребни сладки Асорти


Минавам направо към рецептата от ронливо маслено тесто:

В облодънна купа пресяваме 250гр.брашно+100гр.пудра захар.Добавяме 150гр. маргарин добре охладен и нарязан на кубчета+1 ваниля и 1 разбит жълтък.Оформяме на тесто във вид на трохи между пръстите и дланите.Изсипвамена плота и много бързо хомогенизираме.
Охлаждаме в стреч фолио -30 мин.в хладилника.

Разточваме на лист  с дебелина 3 мм.
Щамповаме на дребни фигурки.И с ножче отлепяме от хартията.
След това изрязваме ненужното тесто.
Събираме на топка и разточваме отново.
Може да си направите гъбки.Топвате накрайник с какао и натискате върху топче тесто.
Може и по този начин.
И други фигурки.
Изпичаме на 180градуса за 6-8 минути.

Дребните сладки се гарнират с тънък корнет-в повечето случаи не се слепва.

В час по гарниране.

Може да поръсим с цветна захар.

Хубава вечер от мен!

5 коментара:

  1. Щом са маслени, значи любими:) Чудесни са станали!

    ОтговорИзтриване
  2. Идеални са! Като видях гъбките се сетих че на времето топвахме стъклени епруветки в какаото, за да ги очертаем! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Колко просто и професионално е всичко!
    Отново благодаря!

    ОтговорИзтриване
  4. Уха, гъбките са ми любими;)
    Честита Баба Марта, Живе! Здраве, късмет, усмивки и много червени и бели вина да се леят!

    ОтговорИзтриване