Пастите са правени в курса по сладкарсто.Благодарности на Краси Сотирова,която предава уменията си на нас.
Продукти:
За платките-1 платка разделяме на 3
4 яйца
100гр. захар
100гр.брашно
15-20гр. какао
За сиропа колер
захар-100 гр.
вода 200гр.
Като се карамелизира ври 3-4 минути
Крем шоколадово парфе
сметана -300гр
шок.топинг
какао-30гр.
вода 80 гр.
захар -80 гр.
желатин-20гр
вода -80 гр.
Приготвяне:
Парфето се прави,когато сме трампирали/сиропирали/ първата платка.
Желатина се накисва във водата и се изчаква да стегне,след това леко се затопля.Захарта,водата и какаото завират и се охлаждат.Сметаната се разбива и към нея се прибавя шок.топинг-бърка се с ръка,може и с шпатула.На тънка струйка се сипва и желатина.
Когато се работи с парфени кремове,дебелината на крема е 3 пъти повече от дебелината на платката./С маслен или плодови кремове дебелината е 1 към1./
Прави се платка по обичайния начин-може и да се гарнира ето така
Изпича се на 200 градуса за 8 минути-на 6-тата проверяваме дали е готово.
След изпичане на платката,оставаме да се охлади и режем на 3 по дължина и сиропираме.Първата платка винаги е с лицето нагоре ,а останалите платки с дъното нагоре.
Правим крема и нанасяме върху първата лента.
Нанасяме и заглаждаме с ножа под 45 градуса.
Отгоре втората платка.
И третата платка.
Шприцоваме сметана и заглаждаме.
По средата оставяме преди паниране тясна ивица хартия за печене,за да остане празно място за гарниране.
Когато сме готови с паниравкото сваляме хартията.
Може да нарежем на парчета и да гарнираме всяко по различен начин.
Тази е с марцишпан Варна
Тази със сметана.
Въпрос на предпочитания.
И фрезиите ми цъфнаха на балкона-друга година до април ги чакам,тази през фувруари.
Чуден цвят ти е фрезията,Живе!
ОтговорИзтриванеИ пастичка ще се почерпя обезателно!Очарована съм от шарките на платката,поздравления!
С пожелание за успешен петък с повече усмивки!
Благодаря ти, че споделяш тънкостите с на! Чудесни пасти, а фрезиите са ми любими!
ОтговорИзтриванеЧудесен петък ви желая,Роси,Траянче!
ОтговорИзтриванеМайсторски приготвено! Много добре обяснено, подкрепено и със снимки! Поздравления!
ОтговорИзтриванеПриятен следобяд!
Благодаря за споделеното, определено много подробна и полезна информация, чудесна пастичка си приготвила, за вкуса съм сигурна, познат ми е и ми е от любимите. С удоволствие ще чета и други подобни постове. Браво!
ОтговорИзтриване