събота, 22 февруари 2014 г.

Шоколадово руло

Ще предложа 2 вида украси за шоколадово руло.Едната е с настърган шоколад,другата е заливка с шоколадов кувертюр.
Продукти за шоколадовата платката:
яйца -4
захар-100гр.
брашно-100гр.
какао -10гр.

сироп:
захар-100гр.вода -150гр.
есенция-1бр.

Сметанов крем с какао
сметана-300гр.
какао-20гр.

шоколадова глазура
шоколадов кувертюр-300гр.
олио-100гр.
шок.кувертюр -бял-100гр

Руло шоколадово с настърган шоколад

Изработване на шоколадово парфе-сваряваме шок. топинг/какао-50гр.,захар-100гр.,вода 100гр./
Оставяме да се охлади.Избиваме твърд сметанов крем-сметана-300гр и разтваряме 20гр. желатин в 80 гр.студена  вода.На дъното на объл метален  съд сипваме прецедения топинг и темперирания желатин.Много бързо хомонизираме със сметановия крем.
Парфето се прави,когато платката е трампирана-сиропирана.
Шоколадовото парфе се разстила на по-дебел пласт от платката.

Оставяме да се охлади в хладилника.

Шоколадовата глазура се разрежда с какаово масло и се охлажда в пласмасови кутийки,чашки.
След като стегне,се освобождават от чашката и сместа се настъргва.
С белачка или нож.

След като загладим рулото,оставяме хартиени бели полета

и панираме с настъргания шоколад.
Другия начин е заливаше с шоколадова глазура.

След като рулото се е охладило,сваляме хартията и намазваме със разбита сметана.

Пак слагаме в хладилника да стегне, и след това заливаме с шоколадовата глазура.

С малко корнетче и бял шоколад правим украсата.

или така




Тези орнаменти отгоре са предварително направени върху хартия ,охлаждат се и украсява с тях.

и порцийка....


А тези шоколадови фигурки се правят с форми.Пълнят се с разтопен шоколад,заглаждат се,

охлаждат се и се изваждат.


Оцветяват се.

Красиви са....




8 коментара:

  1. Живе, освен че вкусно и красиво, много шоколадови идейки си ни поднесла. Благодаря!
    Поздрави,
    Петя

    ОтговорИзтриване
  2. Като по учебник!!! Поздрави, Живе! Прекрасен пост!

    ОтговорИзтриване
  3. Живе, чудесни са рулата ти мила! Стил и красота!
    Направо с ръка не докоснати ... майсторска изработка!
    Поздрави и прекрасен неделен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Всичко което показваш е страхотно, абсолютно необходимо за някого който тепърва ще се занимава със сладкарство. Всичко е поднесено на много разбираем и ясен език, хиляди благодарности за споделеното, следя всяко твое предложение, искам да ти кажа, че ставаш все по-добра!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Това,което научавам в курса го предлагам на всички,които искат да направят нещо вкусно и красиво.
    Благодаря ,момичета че се отбихте тук-прегръдки от ме!

    ОтговорИзтриване
  6. Отново един чудесен нагледен урок! Прекрасни рула!
    Поздравления, Живе!

    ОтговорИзтриване
  7. Вкусно и красиво декорирано руло!

    ОтговорИзтриване
  8. А! Мислех, че съм оставила коментар тук...
    Та да кажа, че задобряваш видимо - с много хубави и майсторски пипнати неща ни заливаш напоследък! Чудесна си, Живе! Браво на тебе!

    ОтговорИзтриване