Продукти за 1 брой декоративна платка:
4 яйца
100гр.захар
100гр.брашно
15 гр.какао
сироп колер
захар-100гр.
вода -200гр.
Изпича се декоративната платка.Охлажда си и с форма се изрязва.
парчетата се потапят в сиропа и се нареждат във формите.
Крем-изварено сметанов
В 2 отделни съда разбиваме 300гр.сметана на твърд сметанов крем и 300гр.извара +100гр. пудра захар.
Накисваме желатин-20гр. в 80мл.портокалов сок-разтваряне-50 градуса.
На дъното на облодънна купа поставяме изварата,,портокаловия сок със желатина и сметановиая крем.Много бързо хомонизираме.
Крема се пълни с пош с гладък шприц и кутерите се пълнят плътно-0,5 см. под повърхността.
Изравняваме с лъжица и подреждаме цитросови плодове.
Плодовете плътносе натискат към крема,заливаме с желираща глазура-25-30градуса.След охлаждане -30мин. във фризера.
Ето с тези форми,пастите се изкарват .Не бях виждала такива уреди,и ми беше интересно.
Нямахме много време,затова пастите излезнаха малко неравни отстрани.Но по-важното е да се види начина на приготвяне.
И ето ги вече на поръхността на формата.
Нямам такава форма и ще го направя в тава за домашно.
Падам си по ананасови сладкиши, кутер нямам, но желание за пасти- винаги;) Поздрав, Живе! Поздравления!
ОтговорИзтриванеЦялата серия Сладкарски курс е невероятна, Живе -
ОтговорИзтриванепасти, рула, покрития, декорации, тънкости -
красиви, ефектни и много полезни неща...
Благодаря, че ги споделяш с нас,
хубава, успешна и усмихната нова седмица!
Живе, прелестни предложения, благодаря за споделянето на добитите умения от курса! Хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, момичета-хубава седмица и на вас!
ОтговорИзтриванеЖиве, не мога да ти се нарадвам какви чудеса си започнала да твориш! Чудесно е, че имаш талант и желание, което има огромно значение за постигане на това. И днешното ти предложение е вкусно, красиво и професионално! Браво, мила! Много успехи ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеЕее,Живе,в сладкарството какви ли полезности няма,като се гонят количества,у дома няма как да имаме от всичко.Убедена съм,че и като цяла торта ще направиш неустоимо вкусен и сочен сладкиш!С ананас и аз приветствам и много харесвам.
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Всичко показано е страхотно интересно.Прегръдки!
ОтговорИзтриване