неделя, 2 март 2014 г.

Тиквени палачинки-τηγανίτες κολοκύθας



Ако ви се занимава ,може да изненадате любимите хора в почивния ден ето с тази закуска.Но ако не обичат тиква,просто не се издавайте...Гръцка рецепта поднесена с гръцко кафе.
Ако имате готова сладко,също ще свърши работа,но аз реших да направя по рецепта,за да видя крайния резултат.Хареса ми...
.
Продукти:
200гр. тиквено пюре-аз използвах печена тиква
250гр. прясно вляко
1 яйце
2 с.л. разтопено масло
140 гр.брашно
Всичко това се разбърква.
Прибавя се още 1 с.л. кафява захар
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. канела
щипка малко карамфил
щипка джинджифил
щипка сол
Объркваме всичко и оставаме настрана,докато направим   ябълковото сладко.

масло за тигана
Ябълково сладко:

1 -2 ябълки
80гр. вода
2 с.л. кавява захар
1 с.л. масло
Всичко слагаме в съд и на котлона.

Вари се докато се изпари водата и стане като конфитюр.
Взима се с лъжица от сместа и се изпърват в тиган и от двете страни.Може да се направят и малки и големи.

Малките хапнахме,големите прибрах в кутия.

Дано ви харесат....
Източник

5 коментара:

  1. Живе, чудесна закуска си спретнала! Определено е апетитна, не се съмнявам, че е била и вкусна. Едва ли някой дори е помислил да пита какво има вътре... ;)
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитни..! Не съм ги пробвала така.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглеждат така апетитно!

    ОтговорИзтриване
  4. Много апетитни и ароматни! Честит празник!

    ОтговорИзтриване