Вкусни ябълкови пайчета-мммммм.....
Основата на пайовете се изработва от класическо линцер тесто-така ни каза нашата преподавателка.Ето и рецептата за това тесто:150 гр. пудра захар
250 гр. масло
500гр. брашно
1 бакпулвер
1 яйце
60мл. прясно мляко или сладк. сметана
За пълнежа
700гр. изчистени ябълки
200гр.термоустойчев инстантен крем
150 гр. кристална захар
50гр. галета
Ако е нужнобрашно за обработка
В купата на миксера се слага 150гр. пудра захар и 250гр. масло-ако е маргарин-60% масленост,прибавя се пресятото брашно ,бакпулвера.След поемат.не се прибавя яйцето и накрая млякото.
Тестото се доумесва на плота за разточване.Завива се в стрч фолио ,охлажда се в хладилника за 30 минути.След охлаждане тестото се разточва или оформя върху тефлонови форми с незалепващо покритие.
Преди изпичане основата се надупчва с шиш.
Пекат се на 180 градуса за 10 минути.
Върху топлата форма се поставя пълнежа във вид на купол.
Снимките хич не ги бива,ама да ги покажа все пак.
Изпичане 180 градуса за 7/8 минути.
Изваждат се от формите
и се поръсват с пудра захар.
Направете си и ще ви харесат....
О, обожавам ябълки, а тези пайчета са прекрасни, Живе. Само не знам този термоустойчев инстантен крем какъв е и къде да го търся. Поздрави!
ОтговорИзтриванеАма ти нямаш нужда от преподавателка- когато говорим за тестени изделия, си царица! И тези пайчета го потвърждават;) Поздрави, Живе!
ОтговорИзтриванеПете,на д-р Йоткер кремовете-виж тук
ОтговорИзтриванеhttp://www.oetker.bg/bg-bg/produkti/cremedesserts.html
Марте,време е да се видим и да почертя за комплиментите ти....
Живе,да знаеш само колко ми харесват тези тарталетки,разкошни,прекрасни,вкусни!
ОтговорИзтриванеЖивеее, ама бая си си поиграла! Голяма вкусотия! Ще те следя и следващия път ще те чакам на метро станцията да ми донесеш едно- пайче?
ОтговорИзтриванеЖиве, тези пайчета са неустоими! Чак ми зауха на ябълки и канела (нищо, че ти май не си им сложила канела)! Отмъквам 2-3 тарталетки и дим да ме няма! :)
ОтговорИзтриване