камби - зелени и червени
моркови
карфиол
скилидки чесън
глава и листа целина
зърна черен пипер
Количествата на зеленчуците зависят от това колко буркана искате да подготвите.
за саламурата:
5 ч.ч. оцет 6%
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. мед
1 ч.ч. сол
1 ч.ч. олио
7 ч.ч. вода
По 1 аспирин на буркан
Зеленчуците се измиват и нарязват и след това се подреждат в подготвените буркани -компотени.
Всички съставки за саламурата се смесват и загряват до пълното разтопяване на солта, захарта и меда и се оставя да ври около 4-5 минути. Докато е още гореща с нея заливаме зеленчуците, затваряме и обръщаме буркана с капачката надолу.
С това количество саламура може да се залеят 6 или 7 буркана, каквито аз използвам, но все пак е важно колко плътно са подредени зеленчуците. След като залеем и последния буркан ги завиваме, за да ги задържим максимално дълго време топли (така капачките ще се вакумират).
С тази заливка си приготвям и люти чушлета - остават хрупкави и апетитни-казва Руми.За люти чушлета ще пробвам догодина.
Руми,благодаря за рецептата-ще споделя като отворя буркан с туршия-в резултата не се съмнявам.
Ето блога на Руми.тук.
.
А така! Сипвай ракийката и да сядаме;)
ОтговорИзтриване