сряда, 12 ноември 2014 г.

Сладко от настъргани дюли



Продукти:
1 кг. захар,
750 гр. изчистени от семето и кората добре узрели дюли
1 ч.л. лимонтозу
600 мл. вода.
По желание – зелен лист от индрише за аромат.

Приготвяне:
В дълбок съд слагаме 600 мл. вода, обелките и семенната част на дюлите и варим 30 мин. на умерен огън. Прецеждаме водата и я изливаме върху захарта в отделен съд.Варим докато стане гъст сироп на умерен огън. После настъргваме отгоре почистените дюли и увеличаваме на силен огън. Бъркаме и махаме периодично появилата се пяна. Варим около 25-30 мин..аз го варих малко повече,затова стана с по-тъмен цвят.  Слагаме 1 ч.л. лимонтозу ,2-3 мин. като бъркаме преди да свали от огъня. Пълним в затоплени буркачета веднага след снемането от огъня. Запечатваме и обръщаме с капачките надолу.

И разбира се беше тествано с палачинки.


Рецептата е от  блога на Ванката.


Няма коментари:

Публикуване на коментар