петък, 14 ноември 2014 г.

Кекс с тиква и шоколадова глазура

Уж не обичат тиква моите ,ама си хапнаха.Само попитаха-с тиква ли е?Наистина стана вкусен-залях го с бял и черен шоколад,за да примамя желаещи към него.

Правих го общо взето* на око*,но той взе че стана приятен за хапване.Особено със сложените ароматни подправки.



родукти:
1 ч.ч. настъргана тиква
2 ч.ч. захар
4 яйца
1 ч.ч. олио
3 1/2 ч.ч.ч брашно
1/2 ч.ч. лимонада
1 бакпулвер
ванилия
канела
настъргана кора от портокал
ядки по желаие-аз сложих шам фъстък

За глазурата
50 гр. черен шоколад-1/4 масло-2 с.л. прясно мляко
50 гр. бял шоколад--1/4 масло-2 с.л. прясно мляко
разтопяват се в микровълнова за кратко и на ниска температура

Разбивам жълтъците със захарта,добавям по малко олиото,лимонадата,брашното омесено с бакпулвера,ванилията,портокала и ядките.Отделно разбих белтъците на сняг и прибавих съм сместа.Бъркам леко с шпатула.
Сместа се сипва в намазнена и набрашнена форма и пека на 180 градуса до суха клечка.
След като се охлади,обръщам в поднос и заливам с глазурата.Първо с черната,леко да е охладена и да се стича като крем.Слагам в хладилника да стегне и отгоре заливам с бялата.
Това е.



Да ви е сладко!

Хубава петъчна вечер!

4 коментара:

  1. Живе, прекрасен ти се е получил! Аз пък много обичам тиква, така че си представям каква вкусотия е. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много се е надигнал- чудесен! И с тази глазура отгоре- Ммм!
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Правила съм подобен с тиква - много е вкусен! А ти си го подсладила и с глазурата!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Живе, получил ти се е един път! Да намина утре, а?

    ОтговорИзтриване