Е като видях сърмичките на Здравчето и не мирясах докато не сготвих в къщи.Ама пусто зеле не мога да отвия листата му.От 2 зелки успях да събера за една тава сърми.Много е крехко маминото зеле и се чупи при всеки опит да отделя едно цяло листо.В крайна сметка остатъка събрах за прясна салата.
Продукти:
Листа от прясно зеле-варят се в подсолена вода за много кратко-само леко да омекнат-до 2-3 минути
За плънката
1 гласа кромид лук-нарязан
1 морков-натърган
500 гр. кайма
2 ч.ч.ориз
2-3 супуни лъжици домашна лютеница
червен пипер
черен пипер
пресен магданоз
1малка зелена чушка-ситно нарязана
1 малка червена чушка ситно нарязана
бульон разтворен във вода
Приготвяне:
Докато изстиват листата ,направих прънката-задуших лука,моркова,каймата ориза и подправките,бульон и накрая лютеницата и магданоза.Отстраних от колона и оставих няколко минути с капак
Слагам в зелево листо от плънката ,завивам и нареждам в намазнена тава.Покривам с фолио както ми каза Здравчето и пека на 180 градуса.След половин час свалям фолиото и оставих да се запече.
И стана тази вкусотия....
Ама с такъв кеф си хапнах.....
Благодаря ти,Зиче за споделената рецепта-прегръдки и целувки от мен!
Ох, тези сърмички започнаха да се появяват вече !
ОтговорИзтриванеМного са апетитни, Живе!
Хубав уикенд, мила :)
Много вкусни, като дойде това време и сърмичките са редовни по трапезите. Не съм опитвала с прясно зеле. Благодаря за идеята!
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихната събота!
И аз ги харесах при Здравчето, а пък ти си ги приготвила и печени, още по-вкусни!
ОтговорИзтриванеПоздрави!