Пожелавам на всички успешна 2015 година, мирна и щастлива , изпълнена с много радост и сбъднати мечти!
Продукти:
500гр. брашно
2 бакпулвера
420 гр. захар
4 големи яйца
250 гр.масло на стайна температура
кора от 1 лимон и 1 портокал
200гр. кисело мляко
250гр. сок от портокал илилимон-както ви хареса
60гр. бадеми
60гр. орехи
100гр. желирани плодове
60гр. шок. кувертюра
60 гр. бели стафиди
За заливката
250 гр. пудра захар
5-6 с.л. лимонов сок
Приготвяне:
Разбива се захарта ,яйцата ,маслото,кората.Брашното,млякото и сока се редуват при изсипването им към горните продукти.След като се добави последното брашно се бърка с шпатула.Прибавят се бадемите,желираните бонбони,орехите.Шок.кувертюра се настъргва и се прибавя към сместа,стафидите предварително накиснати в коняк и изцедени.
Слага се хартия във фарма-28/30см.,
пече се на180градуса 1 час и 10 минути.След това се изключва и вратата се държи отворена 15 минути.
След като сеохлади кейка се залива с прадварително подготвената заливка.Към пудрата захар се прибавя постепенно лимоновия сок и се бърка.Аз украсих с малки бонбонки.
Реже се и се сервира.
Многоми хареса...
Източник.
Източник.
Да ви е сладко и топло в тази зимна вечер!
Честита нова година! Здраве, щастие, обич и само радостни преживявания ти желая! Пак ще зарадваш колежките с нова вкусотия :) Вземам си и аз от кейка!!!
ОтговорИзтриванеБпагодаря,Жани!Здрава и щастлива година за теб и семейството ти!
ИзтриванеЧестита Нова Година, Живе!
ОтговорИзтриванеДа ти е цветна и сладка годината като тази хубава Василопита!
И аз отдавна искам да я направя, но все не стигам до нея.
Може би догодина вече ще я вместя в програмата :)
Прегръдка!
За много години ,Мимче!И аз се канех няколко години да я направя,но вече съм сигурна ,че отново ще я правя-много вусна.
ОтговорИзтриванеЖиве, това съм го пропуснала, харесва ми, и аз се каня отдавна на една Василопита, но не стигам до нея, май ще трябва!
ОтговорИзтриване