Както си гледах кулинарния канал и ,Йоли започна да прави тези вкусни хлебчета.Направих ги и аз и станаха толкова вкусни,че си хапнах едно само със сирене.Понеже увеличих малко водата ,освен във формите за мъфини ,сложих и в 3 по-големи форми.
Продукти:
500-600 гр брашно
20 гр прясна мая-или 1 пакет суха
100 г краве масло
пресни билки - босилек, риган, мащерка
зехтин
Омесете меко и еластично тесто и оставете в намазнена купа със зехтин да удви обема си.
Разтопете маслото. Смесете го с наситнените билки. Нарежете с ножица тестото на малки хапки. Всяка топнете или намажете с малко от билковото масло.
В гнездата на форма за мъфини сложете по няколко хапчици тесто – при мен по 3, докато ги напълните догоре.
Оставете хлебчетата отново да втасат. Изпечете ги за около 20 – 25 минути на 180 градуса.
500-600 гр брашно
20 гр прясна мая-или 1 пакет суха
250 гр. вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 яйца
1 с.л. заквасена сметана
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 яйца
1 с.л. заквасена сметана
100 г краве масло
пресни билки - босилек, риган, мащерка
зехтин
Приготвяне:
Всички продукти сложете в купа.
Всички продукти сложете в купа.
Омесете меко и еластично тесто и оставете в намазнена купа със зехтин да удви обема си.
Разтопете маслото. Смесете го с наситнените билки. Нарежете с ножица тестото на малки хапки. Всяка топнете или намажете с малко от билковото масло.
В гнездата на форма за мъфини сложете по няколко хапчици тесто – при мен по 3, докато ги напълните догоре.
Оставете хлебчетата отново да втасат. Изпечете ги за около 20 – 25 минути на 180 градуса.
Насладете им се!
Както си седиш и правиш чудеса :)
ОтговорИзтриванеЧудесни са, Живе!
Хубав уикенд!
Прекрасни са, обожавам ги!
ОтговорИзтриванеПолучили са се разкошни!
Поздрави!