неделя, 25 януари 2015 г.

Слодоледен кейк с Василопита



И понеже ми остана от Василопитата,направих този сладоледен кейк.Пак по гръцка рецепта и с много приятен вкус.
Продукти:
300-400 гр. от сладкиша
30гр. коняк
50гр. масло и маргарин-общо
1 кг сладолед
 За гарниране:
200гр. течна сладкарска сметана
2 лъжици пудра захар-или повече ,според вкуса
цветен кокос за поръсване

Приготвяне:
Форма -ринг-20см.
Сладкиша леко се разбива в блендер,

прибавя се и маслото-докато се получат трохи.
Прибавя се коняка и се обърква с лъжица.Покриваме стените на формата с прозрачно фолио,разпределяме сместа на дъното и притискаме с лъжица.


Отгоре се разпределя леко отпусналият се сладолед,покрива се с фолиото и се слага във фризера да стегне.

Сметаната се разбива с пудра захар и се прибира в хладилника.Преди сервиране се изважда формата от фризера,сваля се фолиото


и сместа се покрива със сметана.

Отгоре може да се поръси с настърган шам фъстък или с цветен кокос,както при мен.

Лек и ефирен сладкиш....

Да ви е сладко!

Еυχαριστώ,Ειρήνη και καλή χρονιά!

6 коментара:

  1. Чудесна идея, Живе!
    Хубава неделя от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Малиииииииии Живе. Останаха ми очите в туй нещо. Уф, че вкусно изглежда!

    ОтговорИзтриване
  3. Вкусотия невероятна! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Живе, знаеш ти как да оползотвориш останалото, браво!

    ОтговорИзтриване
  5. Много обичам такива сладкиши - разкошна идея, Живе,
    чудесни са и другите ти нови предложения, а баницата е повече от страхотна...
    Поздрави, хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря на всички вас,момичета!
    Хубав ден ви пожелавам!

    ОтговорИзтриване