Продукти:
500 г брашно
280 мл прясно мляко (топло)
20 г краве масло
1 пакетче суха мая (7 г)
1 с. л. мед
1 ч. л. сол
Приготвяне:
Брашното се смесва със солта, предварително разтворената в млякото мая, разтопеното масло и меда.Замесва се меко тесто и се оставя да втаса, покрито с фолио за свежо съхранение.От тестото се оформят 10 равни по големина топки, подреждат се в тава с незалепващо покритие, във форма по желание – венец, звезда, елха и др.
Оставят се да втасат за около 1 час на топло, като се покриват с кърпа. След това се пекат около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Изваждат се от фурната и се завиват с кърпа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар