неделя, 15 февруари 2015 г.

Меденки със захарно покритие

От много време се каня да направя бисквити със захарно покритие и сега има дойде реда.Беше голямо удоволствие за мен, а и за моята  2 годишна внучка Ради
Щом видя че украсявам и веднага пое нещата в свои ръце.
Друго си е помощничка в къщи.....
Ето как ги направихме - рецептата  е от блога на Бубулинката

Продукти:
2 яйца
1/2 ч.ч. мед
1 ч.ч. кристална захар
1 ч.ч. слънчогледово олио
1 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. канела
около 400-450 гр брашно

Приготвяне:
В дълбока купа разбъркваме на ръка яйцата, захарта, меда и олиото (в тази последователност). Добавяме канелата. Пресяваме брашното отгоре заедно със содата. Замесваме меко тесто (да не лепне). Не е нужно да оставяме в хладилника да отпочине и стегне. Можем да работим с тестото веднага. Върху набрашнен плот разточваме кора с дебелина по избор - от 0.5 до 1.5 см.- максимално тънко. Изрязваме с желаните формички и подреждаме в тава (ако използвате тефлонови тави, не е нужно да ги намаслявате). Печем на 180 гр за около 7-12 минути -зависи от дебелината и големината на меденките.
А за  захарното покритие рецептата е тук
Работи се лесно с това тесто и затова винаги си го правя по този начин.
Станаха много вкусни и красиви.

След това в кутии и към получателките си...Вера  Бригита.
А другите ще отпътуват за Англия и ще бъдат получени от  Стела-най-добрата ми приятелка.

Надявам се да им харесат.

4 коментара:

  1. Браво на малката помощничка, страхотни бисквитки сте измайсторили двете!

    ОтговорИзтриване
  2. Живе, страхотна помощничка си имаш! Явно благодарение на нея сте сътворили неповторими сладки! :)))Голяма е чаровница!
    Поздрави и на двете!

    ОтговорИзтриване
  3. Живе, ах каква сладка помощничка си имаш за невероятните сладки!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви ,момичета за милите думи!

    ОтговорИзтриване