Продукти:
600 г брашно
150 г захар
2 ч. л. сода бикарбонат
400 мл вода
100 г орехи
240 г домашно сладко от ягоди
200 мл олио
кората от 1 портокал
1/2 ч. л. канела
олио за намазване
брашно за поръсване
мед
кокосови стърготини
Приготвяне:
В сладкото се слага содата и престоява 10 минути.В купа се смесват ореховите ядки, нарязани наедро, настърганата кора от портокал, олиото, канелата, брашното, захарта и водата (трябва да е хладка).Прибавя се сладкото и се разбърква добре с лъжица.Сместа се изсипва в намазана с олио и посипана с брашно форма за кекс или тавичка.Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути. После внимателно с нож се отделя от формата.Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути.Когато се извади от фурната се намазва с мед с помощта на четка.Ако е по-гъст се загрява за кратко в микровълновата.След това се поръсва с кокос.
Приготвяне:
В сладкото се слага содата и престоява 10 минути.В купа се смесват ореховите ядки, нарязани наедро, настърганата кора от портокал, олиото, канелата, брашното, захарта и водата (трябва да е хладка).Прибавя се сладкото и се разбърква добре с лъжица.Сместа се изсипва в намазана с олио и посипана с брашно форма за кекс или тавичка.Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути. После внимателно с нож се отделя от формата.Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути.Когато се извади от фурната се намазва с мед с помощта на четка.Ако е по-гъст се загрява за кратко в микровълновата.След това се поръсва с кокос.
Да ви е сладко!
И няколко снимки от хотел RIU гр. Правец
Прекрасно е, че работиш в толкова сплотен колектив! Сладкишът е чудесен, правила съм го 2-3 пъти, мноо лесно и вкусно предложение.
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Ето пак вкусотия и какви слънчеви снимки. Благодаря ти мила!
ОтговорИзтриване