събота, 7 март 2015 г.

Тарта с праз и бекон

Събота късен следобед,малко вали ,но приятно!И как не с този пухкав сняг  и с тази красота наоколо....

И как да не врътна  една вкусна тарта с праз и бекон-цялата къща ухае на масло и кашкавал.

Продукти:
За тестото
200гр. брашно
80 гр. ледена вода-от хладлиника
2 жълтъка
200гр. масло на стайна температура

Тестото се омесва,увива се с фолио и се прибира в хладилника за 4 часа.При мен беше дори и за цяла нощ.
Плънка:
3 стръка праз
5-6 листа бекон
250 гр. заквасена сметана
1кутийка обикновено топено сирене
3 цели яйца-леко разбити като за омлет
1 ч.ч. настърган кашкавал
индийско орехче
кашкавал за поръсване
50 гр. масло

Приготвяне:

Нарязваме и задушаваме в маслото бекона и праза.Сваляме от котлона и прибавяме топеното сирене,сметаната и кашкавала заедно с подправките.Объркваме.
С точилко разточваме тестото и разстиламе в тавичка-29 см.,като надупчваме с вилица.

Изпичаме за 20 минути на 180 градуса.Изсипваме сместа отгоре и връщаме във фурната.



Котаго е леко зарозовяло,изваждаме,поръсваме с настърган кашкавал и връщаме във фурната да се изпече до златисто.

Когато се охлади режем на парчета и сервираме-по желание с кисело мляко.


И студена също е много вкусна.


Баба Марта пак размята белия кожух...няма си друга работа.

Но пък снега дава настроение за уют и топлина.Малко снимки от Бизнес парк София,където е сградата в която се трудя.....






Хубав ден на всички !

Поглед към Витоша.




Няма коментари:

Публикуване на коментар