Продукти:
За тестото
200гр. брашно
80 гр. ледена вода-от хладлиника
2 жълтъка
200гр. масло на стайна температура
Тестото се омесва,увива се с фолио и се прибира в хладилника за 4 часа.При мен беше дори и за цяла нощ.
Плънка:
3 стръка праз
5-6 листа бекон
250 гр. заквасена сметана
1кутийка обикновено топено сирене
3 цели яйца-леко разбити като за омлет
1 ч.ч. настърган кашкавал
индийско орехче
кашкавал за поръсване
50 гр. масло
Приготвяне:
Нарязваме и задушаваме в маслото бекона и праза.Сваляме от котлона и прибавяме топеното сирене,сметаната и кашкавала заедно с подправките.Объркваме.
С точилко разточваме тестото и разстиламе в тавичка-29 см.,като надупчваме с вилица.
Изпичаме за 20 минути на 180 градуса.Изсипваме сместа отгоре и връщаме във фурната.
Котаго е леко зарозовяло,изваждаме,поръсваме с настърган кашкавал и връщаме във фурната да се изпече до златисто.
Когато се охлади режем на парчета и сервираме-по желание с кисело мляко.
И студена също е много вкусна.
Баба Марта пак размята белия кожух...няма си друга работа.
Но пък снега дава настроение за уют и топлина.Малко снимки от Бизнес парк София,където е сградата в която се трудя.....
Хубав ден на всички !
Поглед към Витоша.
Няма коментари:
Публикуване на коментар