понеделник, 2 март 2015 г.

Таханова салата

И докато бях в блота на Мимчето си харесах тази разядка,направих я по нейната рецепта,но много наситено се усещаше тахана.Та след това прибавих и кутия пасиран сварен нахут  и така вече ми хареса.
Който обича сусамов тахан,може и без нахут.


Необходими продукти:

120 гр. натурален сусамов тахан
½ чаена лъжица (2.5 гр.) сол
100 мл. хладка вода
4 супени лъжици (60 мл.) прясно изцеден лимонов сок
2 гр. (1 средно голяма скилида) чеснов лук, настърган
1 щипка смлян кимион 

Приготвяне:
Сусамовият тахан и солта се смесват в дълбока купа. Ако за разбъркването ползвате миксер, включете го на ниска скорост. Сместа много бързо ще се сгъсти.Без да се спира разбъркването, на части (лъжица по лъжица или на струя) се добавя водата. Водата разрежда тахана, а разбъркването го сгъстява. След това се добавя цялото количество на лимоновият сок. Разбърква се докато сместа го поеме. Чесновият лук се настъргва и се добавя в сместа заедно с щипката кимион. Разбърква се хубаво и сместа се прехвърля в подходящ за съхранение съд и се прибира в хладилника.

1 коментар:

  1. Чудесна е, Живе!
    Обичам тахан, но не съм правила само с него!
    Хубав ден от мен!

    ОтговорИзтриване