Продукти:
5 свински пържоли -от Лидъл
50 г пармезан или сирене чедър- при мен
за овалване:
100 г брашно
1 ч. л. сух босилек
1 ч. л. сух риган
1/3 ч. л. сух чесън
1/3 ч. л. сух лук
1/3 ч. л. мащерка
1/3 ч. л. сух розмарин
черен пипер
за соса:
2 скилидки чесън
3 жълтъка
50 мл зехтин
40 г сирене чедър
сокът от 1/2 лимон
1 ч. л. горчица
сол
Чесънът за соса се стрива на паста с малко сол. Смесват се в купа заедно с горчицата, сока от лимона и жълтъците. Разбива се.Постепенно се налива зехтинът, при постоянно бъркане. Сипва се настърганият на ситно ренде чедъра и се разбърква.
Брашното се смесва с всички сухи съставки за овалване.Котлетите се овалават в ароматното брашно
и след това се потапят в соса.
Слагат се в тава и се поръсват с настъргания пармезан или сирене чедър.Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути.
Слагат се в тава и се поръсват с настъргания пармезан или сирене чедър.Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар