неделя, 5 април 2015 г.

Свински пържоли" Цезар"





Продукти:

5 свински пържоли -от Лидъл

50 г  пармезан или сирене чедър- при мен
за овалване:

100 г брашно

1 ч. л. сух босилек

1 ч. л. сух риган

1/3 ч. л. сух чесън

1/3 ч. л. сух лук

1/3 ч. л. мащерка

1/3 ч. л. сух розмарин

черен пипер


за соса:


2 скилидки чесън

3 жълтъка

50 мл зехтин

40 г сирене чедър

сокът от 1/2 лимон

1 ч. л. горчица

сол

Чесънът за соса се стрива на паста с малко сол. Смесват се в купа заедно с горчицата, сока от лимона и жълтъците. Разбива се.Постепенно се налива зехтинът, при постоянно бъркане. Сипва се настърганият на ситно ренде чедъра и се разбърква.

Брашното се смесва с всички сухи съставки за овалване.Котлетите се овалават в ароматното брашно


 и след това се потапят в соса.

Слагат се в тава и се поръсват с настъргания пармезан или сирене чедър.Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути.



Може да се сервира с пържени картофи или друга гарнитура.


Източник-Бон Апети

Няма коментари:

Публикуване на коментар