неделя, 19 април 2015 г.

Дърпана баница със сирене и лапад


Е, тази баница много ми хареса.Аз я правих снощи ,но днес като си я стоплих беше много вкусна.И особено с домашно ксело мляко-еликсир....

Рецептата я видях някъде из кулинарните групи и трябваше да е само със сирене,но понеже имах сварен лапад и трябваше да го използвам се получи тази вкусотия....



Ето и рецепта:

Продукти:
за тестото
1 яйце
3 с.л. олио
1 с.л. оцет
400гр. хладка вода
1 ч.л. суха вая-за прясна-1/8 от кубчето
11/2 ч.л. сол
брашно около 800 гр.

200гр. олио

плънка:
300гр. сирене
3 пълни супено лъжици сварен и изцеден лапад
1яйце


Приготвяне:
Омесва се тестото без олиото-като сухата мая я слагам в брашното.Разделих на 8 топки .В съд изсипах всичкото олио и потопих топките вътре-леко притиснах да се покрият с олио.


Така стоят 30 минути.
След това взимам топка и разтилам с ръце върху намазнен плот или като при мен върху силиконово килимче.Ползвам мазнината  от купата .Кората се разтяга и издърпвам от средата към края.От страни може леко да се изтегли с пръсти.Не е нужна точилка.



Поръсва се с плънка и се навива на руло.

Слагам корите в намазнена тава.


Мазнината ми беше достатъчна-като останаха 1-2 лъжици и намазах отгоре баницата.Сложих в студена фурна и тогава пуснах фурната на 180 градуса.

След като извадих от фурната и напръсках  със студена вода,след това завих с кърпа да се задуши.


Направете си и ще останете доволни...


Да ви е сладко!





3 коментара:

  1. Ама наистина си е еликсир това! И спанакът си е даже задължителен, ако питаш мен, Живе. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасна,прекрасна баница!Поздрави,Живе!

    ОтговорИзтриване