неделя, 17 май 2015 г.

Сарми с листа от лапад

Продукти:
3 стръка пресен  лук
1 настърган морков
400гр. кайма
2 ч.ч. ориз
червен пипер
вегета
черен пипер
малко сол
мазнина
пресен магданоз


Лапада ,но който се мажа жилата и се попарка за секунди във вряла вода


Приготвяне:
Задушавам нарзания лук,морков,каймата,ориза и подправките.Сипвам вода ,разбърквам докато попие и оставям така за 10 минути.Поръсвам магданоза и започвам да правя сармичките.

Нареждам в намазнена тавичка,сипвам вода почти да ги покрие ,поръсвам с малко сол и мазнина и слагам да се пекат в гореща фурна на 170 градуса.


При желание може да се залеят със сос от кисело мляко,пресен чесън и копър.


Много ни харесаха .





Да ви е сладко!



1 коментар: