събота, 18 юли 2015 г.

Пай с праскови



Продукти:

125 г кристална захар
1 яйце и 1 жълтък
2 ванилии
75 г стопено масло
55 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
90 мл. прясно мляко на стайна температура
3-4 големи праскови

Приготвяне:

Намажете форма със свалящ се ринг с масло и изрежете хартиен кръг за дъното. Залепете го.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Обелете прасковите и ги нарежете на филийки.
Стопете маслото и го оставете да изстине. Смесете в купа брашното и бакпулвера и ги пресейте.
Разбийте яйцата, заедно със захарта за две минути, докато сместа стане пухкава. Прибавете ванилията и стопеното, охладено масло. Накрая сложете млякото и пресетите брашно и бакпулвер. Сложете и нарязаните праскови и внимателно разбъркайте.



Излейте сместа във формата и поръсете с малко кристална захар.


Печете 45-50 минути. Охладете напълно и поръсете с пудра захар.


Много,много вкусен...


изтчник-Ани





Няма коментари:

Публикуване на коментар