Продукти за една тава
Тесто
200 мл вода
2 с.л. олио
1 ч.л. захар
1 равна ч.л. сол
15 г прясна мая или 5 г суха
350 г брашно
50 г стопено масло
Крем за намазване
100 г меко масло
5 ч.л. брашно
5 ч.л. вода
1 равна ч.л. сол
1/2 разбито яйце
Приготвяне
Смесете водата, олиото, захарта и солта. Ако ползвате прясна мая първо я разтворете във водата. Ако е суха я смесете с брашното. С брашното омесете меко и еластично тесто.Ако имате помощничка като мен,сте много добре.
Оставете го да втаса и удвои обема си.
За крема разбъркайте маслото. Добавяйте една по една чаена лъжичка брашно и вода, като ги редувате. Бъркайте непрекъснато и накрая посолете.
От втасалото тесто оформете малки топчета с големината на едър лешник.
Потопете всяко в стопеното масло и ги подредете в тава едно до друго.
Намажете ги обилно с масления крем и отново ги оставете да втасат. Загрейте фурната на 180*. Преди да изпечете милинките намажете най-отгоре с разбито яйце.
Печете до златисто около 30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар