Продукти за цяла доза
10 кг. патладжан
½ кг. моркови
2 л. олио за пържене
2 ½ ч.ч. оцет
1 ½ ч.ч. захар-който не обича сладникави туршии,може да я намали
500 мл. Вода
2 с.л. сол
чесън
магданоз
Приготвяне:
Патладжаните се обелват,нарязват се на кръгчета с дебелина 1 см., посоляват се и се оставят да престоят 1 час. /Това количество е 5 кг. и никак не е малко./
През това време се приготвя сиропа ,който се затопля до разтапяне на захарта и солта.
Патладжаните пържим до промяна на цвета,вадим и пущаме в сиропа.
Нареждат с плътно в бурканчета,като помежду патладжана се слагат морковчета на кръгчета,чесън на филийки и нарязан магданоз.Заливаме с останалия сироп,затваряме и варим 25 минути.
Патладжаните пържим до промяна на цвета,вадим и пущаме в сиропа.
Нареждат с плътно в бурканчета,като помежду патладжана се слагат морковчета на кръгчета,чесън на филийки и нарязан магданоз.Заливаме с останалия сироп,затваряме и варим 25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар