вторник, 11 август 2015 г.

Маринован патладжан


Доверих се на Танчето и направих половин доза от нейната рецепта.Ако бъдат харесани от моите хора,ще направя и цялата.Но за сега не искам да рискувам....


Продукти за цяла доза

10 кг. патладжан
½ кг. моркови
2 л. олио за пържене
2 ½ ч.ч. оцет
1 ½ ч.ч. захар-който не обича сладникави туршии,може да я намали
500 мл. Вода
2 с.л. сол
чесън
магданоз

Приготвяне:
Патладжаните се обелват,нарязват се на кръгчета с дебелина 1 см., посоляват се и се оставят да престоят 1 час.  /Това количество е 5 кг. и никак не е малко./




През това време се приготвя сиропа ,който се затопля до разтапяне на захарта и солта.
Патладжаните пържим до промяна на цвета,вадим и пущаме в сиропа.
Нареждат с плътно в бурканчета,като помежду патладжана се слагат морковчета на кръгчета,чесън на филийки и нарязан магданоз.Заливаме с останалия сироп,затваряме и варим 25 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар