вторник, 4 август 2015 г.

Черешов пай


По рецепта от Боровинковия пай на Ани.Много вкусно нещо се получи и с черешите.Един такъв пухкав,ароматен,мекичък...



Продукти:

125 г меко масло
3/4 ч.ч. пудра захар
2 яйца
1 ч.ч. пресято брашно
1 ч.л. бакпулвер
кората от 1 лимон
1 ванилия

200 г пресни боровинки-при мен череши
3 с.л. кристална захар

пудра захар за поръсване
Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.
Разбийте с миксер мекото масло и захарта. Добавете яйцата и накрая пресятото брашно, заедно с бакпулвера.
Застелете тавичка-23 см  с хартия за печене,или намажете с масло и поръсете с брашно. Излейте сместа и заравнете.Отгоре сложете изчистените от костилките череши и ги изсипете върху сместа,като леко се притиснат.
 Поръсете ги с 3 с.л. кристална захар.


Печете пая около 30 минути, до готовност. Проверете с клечка.


Поръсете с пудра захар.



Насладете му се!


Сутришна разходка с Ради и Ръсти преди да отпрашим за детската градина,работа...Все и се пее...






1 коментар:

  1. Живе, голяма си пъргавелка.
    Целувки за Ради, певица ще става, а?:))

    ОтговорИзтриване