Е този сладолед мога да ям до насита-разкошен е!
220 гр. захар
220 мл. вода
400 мл. прясно мляко
250 мл. сметана за разбиване
Приготвяне:
В тенджерка се слага захарта да се карамелизира-не се бърка ,за да не стане на бучки.
Когато захарта започне да се сменя цвета си т.е. да се карамелизира добавете смесените мляко и вода -да са топли и свалете от огъня ,за да не се изгорите.Когато се изсипе цялата течност пак връщаме на котлона и внимателно поразбъркваме.
Бъркайте непрекъснато докато сместа остане 1/3.
Като бъркате и крема започне да се сгъстява трябва да се получи смес наподобяваща гъстотата на боза.
Оставете крема да изстине.
Когато крема е студен разбийте сметаната в робот или с миксер !
Внимателно добавете сметаната към крема
и разбъркайте-получава се пухкав и въздушен крем.
Сложете в подходящ съд и приберете във фризера.По случайност имах кутия от карамелен сладолед...
Напълни се точно кутията и прибрах в хладилника.
И после няма спиране....
Източник-Теди Титова
Сладоледа изглежда много пухкав и с този карамелен вкус е неустоим!
ОтговорИзтриванеПоздравления, Живе!
Благодаря,Хриси!
ОтговорИзтриванеБрей, ще изкушите и мен да направя с тези сладоледи...
ОтговорИзтриванеЕ ,още ли не си направила,Весееее?Хайде,лятото ще си иде....
ОтговорИзтриванеИ този е разкошен, Живе! Идвам с голямата лъжица и шепа вкусни ядки! :)
ОтговорИзтриванеСладоледа се е получил перфектен !
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, че си избрала да приготвиш домашен сладолед по моята рецепта !
Благодаря за споделянето !
Хубав ден !
Изглежда толкова вкусно! Ще го пробвам задължително!
ОтговорИзтриванеПоздрави ;-)
Днес решех да приготвя сладоледа, но когато сложа млякото и водата, сместа си стои течна. Нищо общо с консистенцията на боза! Къде бъркам?
ОтговорИзтриване