неделя, 6 септември 2015 г.

Постни шоколадово-ягодови сладки

И отново за колегите...и новият ни офис.

Продукти за около20-22 бр.

½ ч.чаша малинов конфитюр-моят беше ягодов
1 ч.чаша захар
1/3 ч.чаша олио
1 пакетче ванилова захар
1 ч.л. бадемова есенция
½ ч.чаша какао
1 ½ ч. чаши брашно / използвах 1 1/3 ч.чаша брашно/
1 ч.л. бакпулвер, равна
щипка сол

Фурната се загрява на 175С.

В купа се смесват сладкото от малини или мармалад, захарта, олиото, ванилия и екстракт от бадеми. В друга купа се пресяват през сито какаото на прах, брашното с бакпулвера и щипка сол. Добавят се сухите съставки към течните на три пъти, с леко разбъркване и без да се омесва много се оформя тесто. От него се късат и формоват топчета с големина на орех, като леко се притискат.




 Поставят се в тава, покрита с хартия за печене и пекат в продължение на около 10 -11 минути, според дебелината, като не се препичат - в последствие ще се стегнат още малко. Изваждат се от фурната и след леко охлаждане се прехвърлят върху решетка за окончателното им изстиване.


Зарадвах колегите си и този път....


Някои отделих и издълбах средата,смесих с конфитюр и напълних.Отгоре поръсих с кокос.

Рецептата е на Дани.

В новия офис започнахме така:




Да ни е все така празнично и цветно!


1 коментар:

  1. А, Живе, искам и аз в новия ви офис...няма ли едно местенце:))

    ОтговорИзтриване