сряда, 21 октомври 2015 г.

Крекери с Камембер


Докато се наслаждавахме на играта на нашите волейболисти,си хапвахме от тези солени бисквити.За бирата си е страхотно мезе...Не излизат много от тази доза,но не  е за наяждане все пак.
Продукти:
200гр. брашно
1/4 ч.л. бакпулвер
половин кръгче камембер или синьо сирене
60 гр. настърган кашкавал
125 г. масло на стайна температура
2 скилидки пасиран чесън
1 щипка сол
черен пипер

1 ч.ч. сусам




Приготвяне:
От всички продукти се оместа тесто



 и се оставя в хладилника за 2 часа -завито в прозрачно фолио.


След това се отвива и се намазва с вода-с четка.Поръсва се навсякъде със сусам-може и с ръце да се понатимне,за да има навсякъде.



Фурната се загрява на 180 градуса.
Рулото се реже на кръгчета с остър нож-или със зъбчета,така чеда не се развали фигурата.Поставят се легнали в тава покрита с хартия.



 Пекат се за  10-15 минути или докато им покафеният краищата.




Изваждат  се и се оставят да се охладят.




След това може да се приберат в кутия.




Да ви е сладко!



4 коментара:

  1. Еха, страхотни са, Живе! Малко, но ценно. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. С удоволствие бих си хапнала от тези хрупкави крекери, Живе! :)
    Поздрави и усмивки! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Завиждам Ви за сладкото хрускане........

    ОтговорИзтриване
  4. Живе, аз и без бира ще си ги хапна!

    ОтговорИзтриване