Днес на Антоновден се правело хляб-без да искам съм улучила традицията както прочетих при Катето.
Честит пазник на празнуващите!
Случайно сутринта видях няколко рецепти на Йоли ,която тя така майсторски изпълни и реших да направя тази питка-полейник.Видя ми се бърза и вкусна рецепта и се захванах.
С много хубаво коричка и мекичка отвътре.
Аз го направих почти в двойна доза
Продукти:
500 мл. топла вода
1 с.л. сол
1 пакетче суха мая
1 кг брашно
Приготвяне:
В купа се слага водата и маята,солта и по малко се прибавя брашното.Бърка се и се получава лепкаво тесто.Оставя се в купата да втаса,после пак се разбърква внимателно и така до 3 пъти.Аз го направих 2 пъти и пак си стана чудно.
След това се изсипва в намазнена с олио тава .
Разстила се хубаво и намазах и отгоре леко с олио.Аз го сложих в студена фурна и пуснах на 180 градуса.
Пече се до готовност за около 30-35 минути.
В тази зимна неделя нямаше как да не направя нещо месено,за да е по-уютно и вкусно в къщи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар