понеделник, 18 януари 2016 г.

Гъбена супа"ала шкембе чорба"


Продукти:

гъби масловки-500гр.
прясно мляко и вода-1,500гр
масло-50гр
2с.л. брашно
1,2 с.л. черен пипер
червен пипер

Приготвяне:

Гъбите се нарязват и сваряват.В тенжера слагам млякото,водата,сварените гъби,сол на вкус и варя 20 минути.В тиган  запържвам маслото и брашното,добавям червения пипер да се обърне за кратко и сипвам при гъбите.Така варя още 20 минути и добавям черен пипер.


По желание се овкусява със счукан  чесън и оцет.

2 коментара:

  1. Живе, чудна супичка. Толкова вече я гледам и все не мога да стигна до магазина, където продават подходящи гъби за тази рецептичка. Апетитно!
    Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. С масловки не съм правила, но любима ми е с кладница.

    ОтговорИзтриване