гъби масловки-500гр.
прясно мляко и вода-1,500гр
масло-50гр
2с.л. брашно
1,2 с.л. черен пипер
червен пипер
Приготвяне:
Гъбите се нарязват и сваряват.В тенжера слагам млякото,водата,сварените гъби,сол на вкус и варя 20 минути.В тиган запържвам маслото и брашното,добавям червения пипер да се обърне за кратко и сипвам при гъбите.Така варя още 20 минути и добавям черен пипер.
По желание се овкусява със счукан чесън и оцет.
Живе, чудна супичка. Толкова вече я гледам и все не мога да стигна до магазина, където продават подходящи гъби за тази рецептичка. Апетитно!
ОтговорИзтриванеПоздрави, мила!
С масловки не съм правила, но любима ми е с кладница.
ОтговорИзтриванеИ аз не бях, но тази рецепта е супер, страхотен аромат от масловката!!!!!
ОтговорИзтриване