понеделник, 18 януари 2016 г.

Ябълков сладкиш с ядки

Ако са ви останали ябълки като тези от село,може да си направите вкусен и ароматен сладкиш.




Продукти:

4 яйца
1 ч.ч. захар или 200 г
1 и 1/2 ч.ч. брашно или 300 г
2/3 ч.ч. олио или около 150 мл
1 ч.л. сода за хляб
1/2 пакетче бакпулвер

За плънката:
3-4 малки ябълки
1/2 ч.чаша смлени орехи
1/2 ч.чаша смлени бадеми
2 ч.л. канела


Приготвяне:

Почистете и настържете ябълките на средно ренде. Махнете кората. Добавете смлените орехи, канелата и бадемите, които също са смлени на дребно. Оставете настрани в купа, докато приготвите кексовата смес.
 Разбийте яйцата и захарта до кремообразна смес, смесете содата, бакпулвера, брашното и започнете да добавяте малко по малко към яйчената смес като разбивате с миксер. Постепенно добавяте и олиото като редувате прибавянето на брашно с олио. Целта е да стане еднородна, хомогенна смес. След като смесите всички продукти, постелете хартия за печене в тавичка. Ползвах правоъгълна с размери 20х30 см..Сложете половината от кексовата смес в тавичката, покрийте с ябълковата част


 и отгоре добавете останалата кексова смес.



 Печете в загрята фурна на 180 С до суха клечка, около 30 минути. 


Извадете, оставете да изстине за около 20 минути в тавичката и след като се охлади с пудра захар.

Източник-Дани Динева




2 коментара: