1-2 скумрии
1-2 лимона
сушен розмарин
Приготвяне:
Рибата се измива и подсушава.
Лимонът се нарязва на кръгчета. Всяка скумрия се напълва с кръгчета лимон.
Поставя ce в огнеупорна тава, застлана с хартия за печене.Отгоре скумрията се поръсва със сушен розмарин.
Фурната се загрява на 200 С.Скумрията се пече 30 минути или до готовност.
Поднася се с пресен лимон и любима гарнитура.При нас с печени картофи и червено вино.
сушен розмарин
Приготвяне:
Рибата се измива и подсушава.
Лимонът се нарязва на кръгчета. Всяка скумрия се напълва с кръгчета лимон.
Поставя ce в огнеупорна тава, застлана с хартия за печене.Отгоре скумрията се поръсва със сушен розмарин.
Фурната се загрява на 200 С.Скумрията се пече 30 минути или до готовност.
Поднася се с пресен лимон и любима гарнитура.При нас с печени картофи и червено вино.
Ммммм..вкусотийка,Живе. Любима рибка :)))
ОтговорИзтриванеСкумрийка с картофи-вкусна класика.
Поздрави!