събота, 23 януари 2016 г.

Скумрия на фурна


Продукти:

1-2 скумрии 
1-2 лимона
сушен розмарин

Приготвяне:
Рибата  се измива и подсушава.
Лимонът се нарязва на кръгчета. Всяка скумрия се напълва с кръгчета лимон.
Поставя ce в огнеупорна тава, застлана с хартия за печене.Отгоре скумрията се поръсва със сушен розмарин.
Фурната се загрява на 200 С.Скумрията се пече 30 минути или до готовност.



Поднася се с пресен лимон и любима гарнитура.При нас с печени картофи и червено вино.




1 коментар:

  1. Ммммм..вкусотийка,Живе. Любима рибка :)))
    Скумрийка с картофи-вкусна класика.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване